Вступ на другий курс (на основі диплома молодшого спеціаліста)

Коротка інформація для вступників на 2 курс (ОР бакалавра) на основі диплома молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра – 2022

На основі диплома молодшого спеціаліста (МС), фахового молодшого бакалавра (ФМБ) Ви можете вступити на навчання на другий курс денної форми навчання  освітнього рівня бакалавра (перший освітній рівень, ОР бакалавра).

  • вступ на вакантні місця на 2-ий курс (термін навчання 2 роки 10 місяців), тільки контрактні місця;

Після успішного завершення навчання ви отримаєте диплом бакалавра за обраною спеціальністю.

  • Подання заяв для вступу на старші курси на основі диплома МС, ФМБ,  у 2022 році відбувається через електронний кабінет вступника.
  • У терміни із 1 по 29 липня електронний кабінет вступника необхідно створити і заповнити, а у період із 29 липня до 23 серпня – у кабінеті з’явиться можливість подавати заяви до ПНУ для вступників на місця державного замовлення і до 7 вересня для вступників на контракт. Якщо у Вас виникнуть труднощі із створенням чи заповнення кабінету вступника – Ви можете звернутися до Приймальної комісії Університету і ми Вам допоможемо.
  • Електронний кабінети вступника на основі диплома молодшого спеціаліста створюється на сайті vstup.edbo.gov.ua із 1 липня.
  • Про електронний кабінет вступника (буде доступний для реєстрації із 1 липня 2022 року)

У 2022 році замість ЗНО введений національний мультипредметний тест (НМТ). Для вступників до Прикарпатського університету імені Василя Стефаника (ПНУ) на основі дипломів МС чи ФМБ на старші курси можуть бути використані два шляхи вступу.

Перший – на основі сертифікатів ЗНО 2019-2021 років. Другий – за результатами національного мультипредметного тесту.

Для вступу на старші курси до університету необхідно представити два результати:

або ЗНО 2019-2021 років.

  • Якщо ви вступаєте на 2-ий курс спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія (контракт) то: 1. Українська мова/Українська мова і література; 2. Будь який предмет ЗНО (на ваш вибір)

 або 2 предмети НМТ 2022 року:

  • Якщо ви вступаєте на 2-ий курс спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія (контракт) то: 1. Українська мова; 2. Будь який предмет НМТ (історія України або математика)

Також усі вступники подають мотиваційний лист.

Мотиваційний лист необхідний усім вступникам. Його необхідно подавати у приймальну комісію не залежно від обраної вами спеціальності та форми навчання. Мотиваційний лист необхідно буде завантажувати при подачі заяв через кабінет вступника. Додатки до мотиваційного листа (грамоти, подяки, сертифікати і т.п.) – надсилаються на електронну пошту відбіркових комісій факультетів, на які ви будете подавати заяви.

Детальна інформація щодо вступу (необхідні документи, терміни вступної кампанії, допомога для створення електронного кабінету, вартість навчання…)


  1. Які сертифікати ЗНО чи предмети НМТ необхідні для вступу в Університет:

 

Випускники факультету за спеціальністю 227 Фізична терапія, ерготерапія можуть обіймати такі посади:

  • рекомендовані первинні посади на основі диплома ОР бакалавра:
    • помічник фізичного терапевта;
    • помічник ерготерапевта;
    • масажист спортивний;
    • масажист